Beers & BrandsBierglazen bedrukken

Bierglazen bedrukken

Bierglazen bedrukken: uw (merk)logo in de spotlight

Wij zijn gespecialiseerd in bierglazen bedrukken, daarbij hoort natuurlijk ook gedegen advies. Want ambachtelijk gebrouwen bier kan niet zomaar in ieder willekeurig bierglas gepresenteerd worden. Het totale plaatje van smaak en uitstraling moet kloppen. Dit klinkt als een hele studie (en dat is het ook!), maar we maken het u graag gemakkelijk. Zo wordt het selecteren en bedrukken van het juiste bierglas een feestje.

Heeft u vragen of interesse in het bedrukken van bierglazen? Neem direct contact met ons op!

Van de bovenstaande 6 modellen, is de categorie Craft glazen zo speciaal dat we er een eigen pagina aan gewijd hebben! Deze pagina gaat over de speciale eigenschappen van de Craft Masters van Rastal.

Pilsener bierglazen bedrukken

De Pilsener bierglazen dragen bij aan de perfecte schuimkraag, sterker nog: ze zorgen ervoor dat de schuimkraag behouden blijft. Ook versterken Pilsener bierglazen de kleur en het bruisen van het bier. U herkent de glazen aan de dunne lange vorm.

Pilsener bierglas

Natuurlijk zijn er verschillende Pilsener glazen, denk aan glazen voor het Weizenbier en de Pilsener. Deze glazen hebben elk eigen krachtige eigenschappen die uw ambachtelijke bier versterken. De glazen zijn tot in perfectie gevormd zodat ze niet alleen het bier maar ook uw merk kracht bij zetten. Bierglazen bedrukken met bijvoorbeeld uw logo geeft de Pilsener glazen een geheel eigen gezicht. Zo draagt bierglazen bedrukken bij aan de merkbeleving van uw klanten.

Praktische tip

Zorg dat de Pilsener bierglazen nat zijn voordat u gaat tappen. Tarwebieren schuimen snel overdadig wanneer ze niet goed worden ingeschonken, een vochtig glas voorkomt dit.

Bierglazen bedrukken
Weizen | Pilsener
Bierglazen bedrukken
Tulp | Kelk

Voetglas laten bedrukken

Naast het bevorderen van een stevige schuimkraag, versterken voetglazen de geur en de smaak van ambachtelijk gebrouwen bier. Dat geldt zowel voor de tulp- als kelkvorm glazen. De ‘Tulp’ wordt vooral ingezet voor sterke speciaalbieren, zoals een IPA, een tripel of een quad. De brede kelk met uitlopende rand versterkt namelijk de schuimkraag en draagt bij aan een perfecte geur- en smaakbeleving.De ‘Kelk’ wordt juist ingezet voor lichtere bieren zoals Lagers. Dankzij groeven aan de binnenkant van het bierglas ontstaat er een continue stroom van bellen, wat resulteert in een luchtige schuimkraag die past bij lichte bieren.

Wilt u voetglazen laten bedrukken? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden.

Wist u dat…

de gebogen vorm van de voetglazen uw bier optimaal in contact brengt met de lucht, waardoor geuren en smaken beter vrijkomen? Het is dan ook niet vreemd dat de vorm van voetglazen lijkt op de vorm van wijnglazen.

Pint bierglazen bedrukken

De pint is misschien wel het meest voorkomende bierglas, dankzij de diverse gebruiksmogelijkheden. De glazen zijn namelijk geschikt voor het serveren van bier, frisdranken, water én cocktails. Daarnaast zijn de pint glazen eenvoudig stapelbaar waardoor u ze gemakkelijk kunt opbergen.

Pint bierglas

De mogelijkheden voor bierglazen bedrukken van pint glazen zijn eindeloos. Laat u inspireren of vraag ons naar de mogelijkheden.

Bierglazen bedrukken
Amerikaans | Iers | Brits
Craft Master One

Craft Beer glazen bedrukken

De Craft Beer glazen van Rastal zijn het paradepaardje uit ons assortiment. Het zijn verfijnde glazen die met gevoel voor innovatie en creativiteit worden gemaakt. U mag dan ook verwachten dat deze bierglazen zorgen voor een bijzondere geur-, smaak- en merkbeleving.

Craft Beer bierglazen

In ons assortiment vindt u vier verschillende Craft Beer glazen die allemaal bedrukt kunnen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden van deze bierglazen bedrukken? Onze bierglas-specialisten vertellen u graag meer.

Pul bierglazen bedrukken

Het Pul bierglas kennen we allemaal als een dik en stevig glas met een groot volume. Met natuurlijk het kenmerkende handvat.
Dankzij dit handvat is het pul bierglas niet alleen makkelijk vast te houden, het voorkomt ook dat uw bier warm wordt door de warmte van uw hand.
De grote opening van het glas biedt uw gasten de mogelijkheid om grote slokken te nemen.

Pul bierglas

Een Pul bierglas vraagt om een ijzersterke bedrukking. Een bedrukking die perfect past bij de stoere uitstraling van het glas en natuurlijk bij uw bier. Vraag naar de mogelijkheden.

Wist u dat…

de Pul oorspronkelijk van ‘bier stein’ komt? Dit was een uitbundig gedecoreerde stenen pul, voorzien van een deksel. Deze deksel voorkwam dat er dode of zieke vliegen in het bier kwamen tijdens de periode waarin de Pest heerste.

Bierglazen bedrukken
Bier Stein
Bierglazen bedrukken
Das Boot | Yard of Ale

Speciaal bierglazen bedrukken

Speciaalbier verdient een op maat ontworpen glas. Een uniek bierglas dat speciaalbier op de juiste manier presenteert en de smaak kracht bij zet. Een echte eyecatcher! De ‘Laars’ is een voorbeeld van een speciaalglas. Dit glas is uitgevonden in Duitsland en is het bekendste en meest populaire speciale bierglas. Het drinken hieruit is wel een uitdaging, dankzij de luchtbel in de teen van de laars.
De ‘Yard of Ale’ is ook een bekend type speciaal bierglas. Het kent een overdreven lang gerekte vorm en heeft vaak een houten drager omdat het glas niet zelfstandig kan staan.

Speciale bierglazen vragen om een speciale bedrukking. Doe inspiratie op of vraag ons naar de mogelijkheden.

Wist u dat…

het ‘Yard of Ale’ glas in de tijd van Napoleon voor koetsiers werd gebruikt? Het was hen niet toegestaan om van de koets af te komen wanneer er passagiers aan boord waren. Dit type glas was handig aan te geven aan de koetsiers die hoog op de bok zaten.

Bierglazen bedrukken; hoe gaat dat in zijn werk?

Er komen verschillende technieken kijken bij het bedrukken van bierglazen. Afhankelijk van uw wensen werken we met directe zeefdruk of transferdruk. Daarnaast maken we te allen tijde gebruik van handwerk. Op deze manier kunnen we de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen! Lees meer over het productieproces.

Directe zeefdruk

Zeefdruk is de meest gebruikte methode voor het bedrukken van bierglazen. Er wordt hierbij een zeef met keramische verven gebruikt, gemaakt van gemalen glas met een kleurpigment. Dit wordt rechtstreeks op het glas gedrukt. De bedrukking wordt met een temperatuur van wel 580 to 620°C ingebrand.

Transferdruk

Wanneer uw logo meerdere kleuren of zeer fijne details bevat, maken wij gebruik van transferdruk. Middels deze drukmethode kunnen we namelijk ook de meest gedetailleerde logo's op bierglazen bedrukken. De naam zegt het al; met transferdruk bedrukken we via transfers. Transfers zijn grote witte vellen papier met daarop een laklaag. De bedrukking wordt per kleur aangebracht op het transferpapier, waardoor alle details mooi uitkomen.

Veelgestelde vragen

Het minimum aantal te bedrukken glazen is 96 stuks. Bijvoorbeeld 2 x 48 glazen met een verschillende inhoud, met daarop hetzelfde formaat logo is uiteraard ook mogelijk.

De prijs van een bierglas met logo is afhankelijk van drie factoren: het soort glas, het gewenste aantal en het aantal te verwerken kleuren in uw logo. Op basis van deze gegevens kunnen we voor u een passende en geheel vrijblijvende offerte maken. 

Uw logo en uw goede naam blijven onder de aandacht van uw gasten. 

Bij bestellingen onder de 500 stuks 2 á 3 weken, bij bestellingen van 500 of meer 4 á 6 weken.

In principe is dit mogelijk. Wij vragen u dan wel om uw glazen ongebruikt en in de originele verpakking bij ons in Hengelo aan te leveren.
 

Heeft u een vraag?

Klantbeoordelingen

Beers & BrandsBierglazen bedrukken