Al sinds 1989 gespecialiseerd in het bedrukken van Glas & Porselein.

X
  • Geen producten in aanvraag
Rastal

Speciaal bierglazen bedrukken

Deel dit bericht

Bij Beers&Brands zijn we ervan overtuigd dat bij de ultieme ervaring van het drinken van een biertje er meerdere aspecten komen kijken. Deze hangt namelijk niet alleen af van wat voor bier er gedronken wordt, maar ook in welk glas het bier is geschonken. Daarom bieden we bij Beers&Brands naast een ruim assortiment aan bierglazen de mogelijkheid deze speciaal bierglazen te laten bedrukken met het logo van uw horecazaak of bierbrouwerij. Graag vertellen we u hier meer over!

Waarom speciaal bierglazen bedrukken?

Bij Beers&Brands bieden we verschillende opties voor het laten bedrukken van uw speciaal bierglazen. We werken met twee verschillende technieken.

Directe zeefdruk

De eerste techniek die wij gebruiken voor het bedrukken van een bierglas is de directe zeefdruk. Deze techniek wordt over het algemeen het vaakst toegepast bij bierglazen bedrukken. Bij deze techniek maken we gebruik van een zeef met keramische verven. Deze keramische verven zijn gemaakt van gemalen glas met daarin een kleurpigment verwerkt. Dit drukken we rechtstreeks op het glas. Het logo van uw bierbrouwerij en/of horecazaak wordt met een temperatuur van 580 tot 620 graden celsius in het bierglas gebrand. Door middel van deze vorm van bedrukking ontstaat er een duurzame bedrukking van uw logo op uw bierglas.

Transfer druk

De tweede techniek die we gebruiken voor het laten bedrukken van een bierglas is de transfer druk. Deze techniek van bedrukken wordt gebruikt wanneer uw logo uit meerdere kleuren bestaat of zeer fijne details bevat. De naam zegt het al, bij deze techniek vindt de bedrukking plaats via een transfer. Allereerst wordt er op grote witte vellen papier een laklaag aangebracht. Nadat dit klaar is wordt de bedrukking per kleur aangebracht. Wanneer de eerste kleur gedrukt is op het papier moet het vel vier uur drogen. Vervolgens wordt de volgende kleur aangebracht. Dit wordt herhaald totdat alle kleuren op het transferpapier zijn aangebracht. Wanneer de laatste kleur is aangebracht wordt er een laklaag over het logo gedrukt om de kleuren ‘af te sluiten’.

Wanneer de laklaag droog is, worden de logo’s uit de transfervellen geknipt of gesneden. Door het logo in water te doen weken ze vervolgens los van het papier. Hierna plaatsen onze specialisten handmatig het logo op het glas, en strijken het goed aan om het overtollige water af te voeren en luchtbellen te verwijderen. Tenslotte worden de bierglazen, net als bij de directe zeefdruk, ingebrand op een temperatuur van 580 tot 620 graden Celcius. Deze techniek kan ook worden toegepast voor het laten bedrukken van een logo met reliëf.

Ons assortiment

Het laten bedrukken van bierglazen kan bij ons al vanaf 96 stuks. De glazen verschillen in gewenste tapmaat. De tapmaten die wij bieden gaan vanaf 0,15 centiliter tot 0,5 liter. Ons assortiment bestaat onder andere uit de volgende glazen: the craft master glazen, voetglazen, bekerglazen, bierpullen, proefglazen en wijnglazen. Bekijk het volledige assortiment en vraag direct een offerte aan!

Interesse? Neem contact met ons op!

Wij van Beers&Brands hebben een ruim assortiment aan glazen. De glazen worden bedrukt door middel van twee verschillende technieken. Wilt u bij uw bierbrouwerij ook een bierglas en/of speciaalbier glas met uw eigen logo erop? Vraag dan een offerte aan via onze website.

Deel dit bericht

Meer interessante artikelen

Proost! Met uw bedrukte bierglazen van Beers & Friends

Bierglazen laten bedrukken

Wilt u bierglazen laten bedrukken? Dan bent u bij Beers&Brands aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het bedrukken van bierglazen en hebben jarenlange

Lees verder »
Scroll naar boven