Al sinds 1989 gespecialiseerd in het bedrukken van Glas & Porselein.

X
  • Geen producten in aanvraag

Speciale bierglazen

Deel dit bericht

Speciale bierglazenSpeciale bierglazen voor speciaal bier. Het aantal bierbrouwerijen is sinds 2007 verviervoudigd. De keuze is daardoor al lang niet meer beperkt tot pils, blond, tripel of donker bier. Er zijn honderden variaties van honderden soorten speciaalbier, elk met een eigen smaaksensatie. Want daar draait het allemaal om; de unieke smaakbeleving van de bierliefhebber.

Om die smaakbeleving van bier volledig tot z’n recht te laten komen is het van uiterste belang om het niet in het eerste de beste bierglas te serveren. Speciaal bier verdient niets minder dan speciale, bedrukte bierglazen.

Speciale bierglazen voor speciale bieren

Of het nu gaat om pils, een IPA of een herfstbock, wanneer een bier geserveerd wordt in een oogverblindend gevormd glas, voorzien van een prachtig logo, is het plaatje pas echt compleet. Maar het is niet alleen vanuit esthetisch opzicht van belang dat glazen in vorm van elkaar verschillen. De speciale vorm van de bierglazen zorgt er namelijk ook voor dat zowel smaak- als geurbeleving op een sublieme wijze worden versterkt.

Verschillende vormen en maten bierglazen

Veel kroegen, cafés en restaurants maken gebruik van een groot aanbod aan verschillende soorten bierglazen. Neem bijvoorbeeld pilsener bierglazen. Dit zijn de bierglazen met een speciale dunne lange vorm, waarin vaak Pilsener, maar ook Weizenbier in wordt geserveerd. Heerlijk frisse bieren die dankzij de vorm van de Pilsener bierglazen een versterkte smaaksensatie krijgen. Zo komt de vorm niet alleen het bruisen van het bier ten goede, maar beïnvloed het ook de kleur van het bier op een positieve manier.

Een ander mooi model dat veel wordt gebruikt door speciaalbieren is het voetglas. Dit zijn de glazen met een steel en, zoals de naam al doet vermoeden, een voet. Ook bij deze bierglazen zorgt de speciale vorm ervoor dat een slok bier smakelijk wordt aangevuld. De aroma’s die vrijkomen door de ronding in het glas versterken de geur- en smaakbeleving. Daarnaast wordt de schuimkraag gecomplementeerd dankzij de speciale vorm van de bierglazen.

Unieke en speciale logo’s

Het toevoegen van een logo zorgt er niet alleen voor dat een bierglas minder kaal en saai oogt. Het voegt namelijk een complete persoonlijkheid toe aan het glas, maar ook aan het bier. In ons digitale tijdperk is een logo op een bierglas maar één druk op een telefoon verwijderd van de hele wereld. Een perfect getapt biertje waar het logo smetteloos aansluit op de schuimkraag kan via verschillende sociale media al snel duizenden keren gedeeld worden. Een logo is op zo’n moment een voortreffelijk visitekaartje dat geheel gratis de wereld over gaat.

Speciale bierglazen, de kers op de taart

Het brouwen van bier houdt dus zeker niet op bij het vullen van het flesje. Om het ultieme beoogde resultaat van de perfecte geur- en smaakbeleving te bereiken is het pas compleet wanneer het bier wordt omarmd door een prachtig speciaal bierglas. Een glas dat niet alleen fraai oogt, maar ook de weloverwogen keuzes van het brouwproces complementeren. Bieren zijn pas écht speciaal met speciale bierglazen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier ons aanbod en lees meer over bierglazen bedrukken!

Deel dit bericht

Meer interessante artikelen

Proost! Met uw bedrukte bierglazen van Beers & Friends

Bierglazen laten bedrukken

Wilt u bierglazen laten bedrukken? Dan bent u bij Beers&Brands aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het bedrukken van bierglazen en hebben jarenlange

Lees verder »
Scroll naar top