Soorten bierglazen

Soorten bierglazen ontdek ons assortimentVerschillende soorten bierglazen, de echte liefhebber van bier weet dat je de ultieme smaakbeleving pas echt ervaart wanneer je het gerstenat naar binnen laat vloeien vanuit een schitterend gevormd glas. Alleen dan komen alle aroma’s en smaaksensaties het best tot hun recht.

Het is daarom belangrijk dat een speciaal soort bier uit een speciaal soort glas wordt gedronken. Gelukkig hebben brouwerijen, cafés, maar ook particulieren genoeg soorten bierglazen om uit te kiezen.

Verschillende soorten bierglazen

Op een zonnige dag kiezen veel bierfanaten voor een heerlijke Duitse Weizen op het terras. Veel cafés en restaurants schenken dit al in de daarbij behorende Weizen of pilsener glazen. Deze dunne lange glazen zorgen ervoor dat de schuimkraag op het bier behouden blijft. Daarnaast oogt het natuurlijk ook schitterend. Maar ook voor andere soorten bieren zijn er speciale glazen. Voor de grote drinkers onder ons is er bijvoorbeeld volop keuze uit bierpullen in allerlei verschillende vormen en maten.

Het juiste glas voor het juiste bier

Dus of je nou een liefhebber bent van een Weizen, een bockbier, een halve liter of een normaal pilsje, voor elk bier is er een prachtig te combineren glas te vinden dat de smaaksensatie laat floreren en het totaalplaatje laat schitteren. Een perfect glas voor dat perfecte bier. Een glas met schitterende vormen van esthetisch schoon die je ogen strelen. Vormen die de smaaksensatie laten exploderen in je mond en je smaakpapillen voorzien van puur genot. Dat is wat iedere liefhebber wil.

Totaalplaatje van een bierglas

Wil je dat bierglas helemaal compleet maken? Dat kan. Laat het glas dan bedrukken met een uniek logo van je eigen brouwerij of de naam van je café of restaurant. Maar niet alleen voor horeca is het bedrukken van een glas de ultieme toevoeging aan een bierglas. Denk bijvoorbeeld eens aan een sportvereniging of een vriendengroep. Wat is er nou mooier dan een speciaal bedrukt bierglas met de naam van je vereniging of een loze uitspraak die jouw vriendengroep zo uniek maakt. Geweldig toch?

Allerlei soorten mogelijkheden

Ben je na het lezen van deze blog helemaal om en wil je nu ook dat perfecte glas hebben voor jouw bier? Kijk dan eens in het grote overzicht van beschikbare bierglazen. Er zit zonder twijfel een glas tussen dat aan alle wensen en eisen voldoet. En zodra je dat perfecte glas gevonden hebt, vergeet dan ook zeker niet om goed na te denken over een bedrukking van dat glas. Want alleen dan ben je verzekerd van het meest unieke eindresultaat. Een eindresultaat waar je elke keer weer blij van wordt als je er een heerlijke IPA, blond, tripel of Weizen uit drinkt. Ga voor dat ultieme glas!